Nasıl yapılırMail HostingPleskSunucuWeb HostingWindows

Mailenable mail kuyruğu temizleme

Mailenable

Mailenable mail kuyruğu temizleme nasıl yapılır?

Sunucularda yaşanan spam mail gönderimi veya fazla mail çıkışlarında mail kuyruğunu kontrol etmeniz ve temizlemeniz probleminizi çözecektir. Windows sunucularda mailenable üzerinde mail kuyruğunu komut satırından veya mailenable üzerinden maillere bakarakta temizleyebilirsiniz. Fakat aşırı mail olduğunda mailenable üzerinde mailleri listelemede problem yaşayabilirsiniz, bu gibi durumlarda direk komut satırından komple temizleyebilirsiniz.

Mailenable mail kuyruğunu komut satırında temizlemek için öncelikle arama bölümünden cmd yazarak komut ekranını açabilirsiniz, komut satırında şu komutlar ile temizleme yapabilirsiniz;

del "C:\Program Files\Parallels\Plesk\Mail Servers\Mail Enable\Queues\SMTP\Outgoing\*.*

eğer gelen mailleri temizlemek istiyorsanız aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz;

del "C:\Program Files\Parallels\Plesk\Mail Servers\Mail Enable\Queues\SMTP\Inbound\*.*

Mailleri temizledikden sonra servisleri yeniden başlatınız.

Mailenable üzerinde yapılacaklar

Mailenable üzerinde mailleri görüntüleyerek temizleme işlemi de yapabilirsiniz. Makineye bağlanıp mailenable panelini açtıktan sonra sırasıyla resimdeki gibi servers -> services and connectors -> SMTP -> Queues -> Outbound sekmesini açınız. Mailleri görüntüleyeceksiniz, burda maillerin boyutu tarihi başlığı gibi bölümleri görebilirsiniz. Eğer hızlı şekilde sürekli mail çıkışı var ise maillerin bulunduğu bölümde sağ tuş ile refresh yaparak mail kuyruğunun son durumunu görebilirsiniz.

maillere çift tıklayarak detaylarına ve sunucuda hangi domainden gittiğine bakabilirsiniz. Mailleri toplu silebilirsiniz veya sadece belli mailleri seçerek silme işlemi de yapabilirsiniz.

eğer gelen mailleri görmek ve silmek istiyorsanız Inbound klasörüne geçiş yapmanız gerekecektir.

Mailleri temizledikten sonra servisleri yeniden başlatınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir