Mail HostingNasıl yapılırSunucuWeb Hosting

SORBS Spamlist ten çıkmak

SORBS spamlist ten çıkmak için neler yapmamız gerekiyor bunu inceleyeceğiz.

Öncelikle SORBS spamlist diğer listelere göre çok daha problemlidir, girmek çok kolay çıkmak bir o kadar zordur, spam durumunu düzeltseniz bile otomatik olarak sizi listeden çıkarmazlar, kesinlikle başvuru yapmanız gerekir. Başvuru içinde sitelerinde öncelikle üyelik açmanız gerekiyor. Sırasıyla tüm adımları takip ederek listeden çıkabilirsiniz fakat sonrasında tekrardan bu listeye girmemeye özen gösteriniz aksi takdirde her seferinde listeden çıkmak daha uzun sürüyor ve zorlaşıyor.

Öncelikle üyeliğimizi tamamlıyoruz ve giriş yapıyoruz sisteme sonrasında resimde göreceğiniz linkten delist an ip address sayfasına geçiş yapıyoruz, açılan ekranda spamlistte ekli olan ip adresini yazıyor ve continue tuşuna basıyoruz.

Gelen ekrandan proceed tuşuna basıyoruz

Sonrasında get delisted diyerek listeden çıkarma başvurusunu yapıyoruz, eğer direk sonuçlanırsa belli süre sonra listeden çıkartılıyorsunuz ama aşağıdaki gibi hata alırsanız bir de destek talebi göndermeniz gerekiyor.

Aşağıdaki gibi ekran gelirse destek talebi göndermek için Get Help/Support tuşuna tıklayarak durumu izah edici bir yazı gönderiyoruz.

Örnek olarak şöyle bir yazı olabilir

“Hi

We have checked our server for worms, malware etc. and cleaned them. Could you please delist our IP from your spam list?

Sincerely”

son olarak open ticket tuşu ile talebimizi iletiyoruz. Burdan sonrasında olumlu veya olumsuz dönüşleri 48 saat içerisinde size ulaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir