Mail HostingLinuxNasıl yapılır

DNSBL/RBL Listeleri ile Spam mailleri azaltmak

Web dünyası için en büyük problemlerden biri olan spam mailler ile hepimizin başı dertte maalesef, spam mailler için birçok çözüm yolları var hepsi belli noktalara kadar çözüm sağlamakta, hatta fiziksel cihazlar ile bile %100 oranında engellemek pek mümkün değil. Bu yazımızda sunucumuzda yapacağımız ufak ayarlar ile ciddi oranda spam mailleri engelleme yolunu anlatacağız. DNSBL/RBL Listeleri ile Spam mailleri azaltmak nasıl yapılır?

Spam mailleri azaltmak

Sunucumuza gelen maillerden spamlistlerde olan maillerin engellenmesini sağlayacağız. DNSBL/RBL Listeleri ile Spam mailleri azaltmak için kontrol panelimizde bu listeleri ekleyeceğiz. Birçok kontrol panelinde bu listeleri ekleyebileceğiniz bölüm bulunuyor biz Plesk panel üzerinde ilerleyeceğiz.

Plesk panel üzerinden araçlar ve ayarlar ekranına geçiş yaptıktan sonra posta sunucusu ayarlarına giriş yapıyoruz.

NARWEB Panel - Spam Mailleri azaltmak

Açılan menu üzerinden DNS kara delik listesine dayalı gereksiz posta korumayı açın seçeneğini aktif ediyoruz ve DNSBL servisi için DNS bölgeleri bölümüne girmek istediğimiz kayıtları ekliyoruz. Örnekte biz sbl.spamhaus.org ve zen.spamhaus.org listelerini ekledik, siz farklı listeleri ekleyerek daha katı spam koruması sağlayabilirsiniz.

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi bu ayarlar %100 spam çözümü olmayacaktır fakat gireceğiniz listeler ile spam sayısını ciddi oranda azaltabilirsiniz.

Bu konu da ilginizi çekebilir:

https://blog.narweb.net/mailenable-mail-kuyrugu-temizleme/

Narweb Mail hosting hizmetine gözatabilirsiniz:

https://narweb.net/tr/hosting/mail-hosting.html

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir