LinuxNasıl yapılırSunucuWeb Hosting

Froxlor Hosting Kontrol Paneli Nasıl Kurulur?

Froxlor Nedir?

Froxlor hosting kontrol paneli, özelleştirilmiş veya genişletilmiş bir sunucu yapılandırmasına ihtiyacı olan web barındırma yöneticileri için uygundur. Aşağıdaki adımlarla Froxlor nasıl kullanılacağı hakkında bir fikir verebilir:

  1. Kurulum: Froxlor’un kurulumu, sunucunuzda PHP ve MySQL gibi gerekli yazılımların yüklü olduğundan emin olmak için basit adımlardan oluşur.
  2. Kullanıcı Yönetimi: Froxlor kullanıcı yönetimi için “Kullanıcılar” sekmesini kullanır. Burada yeni kullanıcı hesapları oluşturabilir, mevcut kullanıcı hesaplarını düzenleyebilir veya siler.
  3. Domain Yönetimi: Domain yönetimi için “Domainler” sekmesini kullanın. Burada sunucunuza kayıtlı domainleri görüntüleyebilir, yeni domainler ekleyebilir ve mevcut domainleri düzenleyebilirsiniz.
  4. E-posta Yönetimi: E-posta yönetimi için “E-postalar” sekmesine gidin. Burada sunucunuzda oluşturduğunuz e-posta hesaplarını görüntüleyebilir, yeni e-posta hesapları oluşturabilir ve mevcut e-posta hesaplarını düzenleyebilirsiniz.
  5. Veritabanı Yönetimi: Veritabanı yönetimi için “Veritabanları” sekmesini kullanın. Burada sunucunuzda oluşturduğunuz veritabanları görüntüleyebilir, yeni veritabanları oluşturabilir ve mevcut veritabanlarını düzenleyebilirsiniz.
  6. SSL Sertifikası Yönetimi: SSL sertifikası yönetimi için “SSL Sertifikaları” sekmesini kullanın. Burada sunucunuzda yüklü SSL sertifikalarını görüntüleyebilir, yeni SSL sertifikaları yükleyebilir ve mevcut SSL sertifikalarını düzenleyebilirsiniz.

Froxlor, kolay kullanımı, geniş özelleştirme seçenekleri ve güvenliği sağlaması ile öne çıkan bir hosting kontrol panelidir.

Froxlor Nasıl Kurulur?

Froxlor kurmak için öncesinde Debian ya da Ubuntu işletim sisteminiz hazır olması gerekiyor.

Sonrasında aşağıdaki komutlar ile kurulumu yapabilirsiniz:

İlk olarak gerekli repoları ekleyelim:

Debian

apt-get -y install apt-transport-https lsb-release ca-certificates curl gnupg
curl -sSLo /usr/share/keyrings/deb.froxlor.org-froxlor.gpg https://deb.froxlor.org/froxlor.gpg
sh -c 'echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/deb.froxlor.org-froxlor.gpg] https://deb.froxlor.org/debian $(lsb_release -sc) main" > /etc/apt/sources.list.d/froxlor.list'

Ubuntu

apt-get -y install apt-transport-https lsb-release ca-certificates curl gnupg
curl -sSLo /usr/share/keyrings/deb.froxlor.org-froxlor.gpg https://deb.froxlor.org/froxlor.gpg
sh -c 'echo "deb [signed-by=/usr/share/keyrings/deb.froxlor.org-froxlor.gpg] https://deb.froxlor.org/ubuntu $(lsb_release -sc) main" > /etc/apt/sources.list.d/froxlor.list'

Paket listelerini güncelleyelim:

apt-get update && apt-get upgrade

Şimdi Froxlor’u kuralım:

apt-get install froxlor

Şimdi DB için kullanıcı oluşturalım:

mysql -u root

Aşağıdaki SQL komutu ile kullanıcıyı oluşturalım:

CREATE USER 'froxroot'@'localhost' IDENTIFIED BY 'CHANGEM3';
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'froxroot'@'localhost' WITH GRANT OPTION;
FLUSH PRIVILEGES;
EXIT;

Aşağıdaki adresten panele erişebilirsiniz:

http://IP-ADRESI/froxlor

Froxlor Nasıl Kullanılır?

Aşağıdaki adımlar Froxlor’un nasıl kullanılacağını gösterir:

  1. Giriş Yapma: Froxlor’un web arayüzüne giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifrenizi kullanın.
  2. Sunucu Ayarları: Sunucunuzun ayarlarını yapmak için, “Sunucu Ayarları” sekmesine gidin ve gerekli değişiklikleri yapın.
  3. Domain Yönetimi: Domainlerinizi yönetmek için, “Domain Yönetimi” sekmesine gidin ve domain ekleme, düzenleme ve silme işlemlerini yapın.
  4. E-Posta Yönetimi: E-posta hesaplarını yönetmek için, “E-Posta Yönetimi” sekmesine gidin ve e-posta hesabı ekleme, düzenleme ve silme işlemlerini yapın.
  5. FTP Yönetimi: FTP hesaplarını yönetmek için, “FTP Yönetimi” sekmesine gidin ve FTP hesabı ekleme, düzenleme ve silme işlemlerini yapın.
  6. Backup Yönetimi: Sunucunuzun yedeklerini yönetmek için, “Backup Yönetimi” sekmesine gidin ve yedek oluşturma, indirme ve silme işlemlerini yapın.

Froxlor’un web arayüzü kullanıcı dostudur ve size sunucunuzun yapılandırmasını ve yönetimini kolaylaştıracak tüm seçenekleri sunar. Herhangi bir sorunla karşılaşmanız halinde destek dokümanlarından veya Froxlor’un resmi topluluğundan yardım alabilirsiniz.

Web hosting ihtiyaçlarınız için Narweb web hosting paketlerine göz atabilirsiniz: Linux Hosting | Uygun Fiyat ve Yüksek Hızlı Enterprise SSD Hosting | Narweb

Sunucu ihtiyaçlarınız için Narweb VDS paketlerimize göz atabilirsiniz: VDS Sunucu | Enterprise SSD Dedicated Sanal Sunucu Yüksek Performans | Narweb

Ayrıca sitemizde daha önce yayınladığımız bu yazılar da dikkatinizi çekebilir:

Ubuntu 20.04 Sunucu Kurulduktan Sonra Ilk Yapılması Gerekenler | Narweb.net Blog

Ubuntu 20.04 üzerine Plesk Hosting Kontrol Paneli Kurulumu Nasıl Yapılır? | Narweb.net Blog

En Çok Kullanılan 20 Linux Komutu Ve örnekleri | Narweb.net Blog

Ubuntu 20.04’te SSH Keys (Anahtarları) Nasıl Oluşturulur Ve Kullanılır? | Narweb.net Blog

SSH Temelleri: SSH Sunucuları, İstemcileri Ve Anahtarlarla Çalışma | Narweb.net Blog

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir